Vakantie in eigen land

Door de omstandigheden van de afgelopen maanden is het niet altijd meer even veilig om op een verre zomervakantie te gaan. Velen landen hebben code oranje als reisadvies en daarom kan je er maar beter niet naar toe gaan. Sommige landen in Europa hebben nog wel code geel en daar zou je dus wel naar toe kunnen maar de vraag is dan wel voor hoelang het op code geel blijft. En als je eenmaal in zo’n ver land bent is het maar te hopen dat je daar niet twee weken in quarantaine hoeft… Kortom deze zomer zal anders zijn dan andere zomers maar dat betekent niet dat het ook gelijk minder leuk zal worden. Een vakantie in Nederland kan namelijk ook super leuk zijn!

Aan de kust

Als het in Nederland mooi zomer weer wordt is het leuk om aan een camping aan het strand te zitten. Ook zijn er vaak huisjes op het strand die je ook zou kunnen huren, zo krijg je het echte strand gevoel. Bekende badplaatsen in Nederland zijn Noordwijk aan zee, Scheveningen, Hoek van Holland, Kijkduin, Texel en Egmond aan zee. Al deze verschillende badplaatsen hebben elk zijn charme, de ene plaats zit vol met gezellige winkelstraatjes en terrasjes en over de andere plaats straalt rust en warmte. Voor ieder wat wils dus. Je kan er dus voor kiezen om op een camping aan het strand te gaan zitten maar bovenstaande badplaatsen staan ook vol met mooie hotels waar je kunt overnachten.

Stedentrip

In Nederland is mooi weer in de zomer helaas niet altijd gegarandeerd en daarom is het ook leuk om een aantal stedentripjes te doen! Er zijn vast nog wel heel veel steden waar je nog nooit bent geweest maar die zeker wel de moeite waard zijn. Misschien wil je bijvoorbeeld wel een keer naar Maastricht of is misschien Friesland toch wat meer voor jou? Je kan er voor kiezen om 1 dag in een stad te blijven maar je kan er ook gelijk een leuke overnachting bij doen. Een hotel in Maastricht centrum heb je meestal wel voor een klein bedrag. In heel veel grote steden kan je goed shoppen en zijn er ook leuke eetgelegenheden. En als je wat meer van cultuur houdt zijn er vast ook wel wat museums of mooie gebouwen om te bezoeken. Kortom voor een leuke strand of stedentrip vakantie is het echt niet altijd noodzakelijk om naar het buitenland te reizen. Nederland heeft meer te bieden dan je denkt!