Gazon vervangen door kunstgras

Als je net als ik een hekel hebt aan tuinieren zul je misschien niet snel een tuin aanleggen met een gazon. Zonde, want in de zomer is het heerlijk op je gazon te liggen of met de kinderen te spelen op een groene grasmat. Maar hoe doe je dat met het onderhoud? Ik kwam een paar maanden geleden voor hetzelfde dilemma te staan toen ik met mijn vrouw een nieuw huis kocht. Het huis had een mooi gazon in de achtertuin maar ik zag mezelf dat niet goed onderhouden. Daarom besloot ik het oude gazon eruit te halen en een kunstgrasmat aan te leggen. Kunstgras kopen is eenvoudig en veel voordeliger dan ik van tevoren dacht. Ik kon terecht bij kunstgrasnet.nl. Ik kon gewoon online een offerte aanvragen. Er waren meerdere soorten kunstgras te koop. Uiteindelijk koos ik voor ‘Lounge Plus’ kunstgras. Dit type kunstgras is extra zacht. Zo kunnen wij heerlijk in het gras liggen in de zomer en speelt onze kleinste ook zonder brokken te maken op ons gazon. We zitten nu midden in de eerste zomer in ons nieuwe huis en we genieten volop van onze grasmat. Ik nog het meest, want ik hoef er niets aan te doen. Dat bespaart met tijd, want ik hoef niet te maaien. Bovendien hoef ik het gras ook niet opnieuw in te zaaien in de lente en hoef ik me ook geen zorgen te maken over besproeien in de zomer. Bij nat weer of droogte blijft het kunstgras gewoon in prima conditie.

Zelf leggen of niet

Je kunt ervoor kiezen zelf je hele tuin leeg te halen. In mijn geval moest ik de oude grasmat eruit halen en de grond egaliseren. Omdat ik wel wat ervaring heb met dat soort klussen leek het me prima om dat zelf te doen. Als ik diezelfde klus nog een keer zou moeten uitvoeren had ik er denk ik voor gekozen dit te laten doen. De experts van Kunstgrasnet.nl bieden deze service namelijk ook aan. Dat had me een boel werk gescheeld!

Jaren tuinplezier

Ondanks het werk ben ik wel blij dat ik de keuze voor kunstgras heb gemaakt. We kunnen samen nog jaren plezier hebben van ons kunstgras. Vooral voor de kinderen is het gras ideaal. Ze kunnen er heerlijk op spelen en rennen en wij hoeven ons geen zorgen te maken over het onderhoud. Niemand hoeft voorzichtig te doen in onze tuin.