Inzicht in je gezondheid

Je gezondheid is heel bepalend voor de kwaliteit van je leven. Je wilt er dan ook alles aan doen om gezond te blijven. Een gezonde levensstijl is hiervoor van belang. Maar daarnaast kan ook het regelmatig laten uitvoeren van preventieve medische onderzoeken uitkomst bieden. De onderzoeken kunnen risicofactoren opsporen en eventuele aandoeningen uitsluiten. Je kunt dus met recht stellen dat je middels preventief medisch onderzoek inzicht krijgt in je gezondheid.

Voorkomen is beter dan genezen

Je eigen gezondheid kennen, weten hoe gezond je bent. Het klinkt heel logisch. Maar toch weet men vaak eigenlijk helemaal niet hoe het met zijn of haar gezondheid gesteld is. Dit heeft alles te maken met hoe de reguliere gezondheidszorg is ingericht. Men laat in de regel enkel medisch onderzoek verrichten als er sprake is van bepaalde symptomen. Eigenlijk een gek gegeven want dat doe je met jouw auto toch ook niet? Een auto krijgt ook een jaarlijkse check om eventuele defecten tijdig op te sporen. Iets dat voor je eigen gezondheid eigenlijk ook heel logisch is. Gelukkig is deze mogelijkheid er. Je kunt namelijk zonder verwijzing een totale body scan laten uitvoeren. Hierdoor kun je snel inzicht in je eigen gezondheid krijgen.

Welke onderzoeksmethoden zijn er?

Preventief medisch onderzoek klinkt heel waardevol. Maar welke onderzoeken zijn er allemaal mogelijk? Welke onderzoeksmethoden worden gebruikt om inzicht in je gezondheid te vergaren? Wanneer je preventief medisch onderzoek wilt laten uitvoeren, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld MRI scan hoofd laten maken. Maar ook MRI scans van andere lichaamsdelen behoren tot de mogelijkheden. Wil je weten hoe het met de gezondheid van jouw huid gesteld is? Kies dan voor een uitgebreid dermatologisch onderzoek. Ben je meer nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw hart? Dan kun je ervoor kiezen om een compleet cardiologisch onderzoek uit te laten voeren. Het aantal beschikbare onderzoeksmethoden is dus heel erg uitgebreid.

Snel meer duidelijkheid

Wanneer je in de reguliere gezondheidszorg een MRI scan wilt laten uitvoeren, zijn de wachttijden doorgaans lang. Gelukkig heb je de mogelijkheid om een MRI scan zonder verwijzing uit te laten voeren. Je kunt hierdoor op een moment dat voor jou uitkomt preventief medisch onderzoek laten verrichten. Je kunt dus altijd snel terecht. Daarnaast hoef je ook niet langdurig te wachten op de onderzoeksresultaten. Deze zullen namelijk te allen tijde snel met je gedeeld worden. Dus wil je snel inzicht in jouw gezondheid vergaren? Plan dan gewoon een bodyscan in wanneer het voor jou uitkomt. Je kunt zonder doktersverwijzing snel meer duidelijkheid over je gezondheid hebben.