Fietsvakantie in Nederland

Ben je bezig met het boeken van een zomervakantie of een lekker weekendje weg? Vergeet ons eigen mooie kikkerlandje dan vooral niet! In Nederland heb je heel wat mooie plekken die jij waarschijnlijk nog niet kende. Een vakantie in het buitenland zal niet altijd mogelijk zijn i.v.m. de hoge kosten die het met zich mee brengt. En als je de vakantie nou niet helemaal wil overslaan dan is een vakantie in Nederland een hele goede optie. Nederland staat natuurlijk ook wel echt bekend om zijn talloze fietsrouter dus de fiets meenemen is zeker een aanrader! Je leert nieuwe plekken kennen in je eigen land, je geniet van de mooie omgeving en je bent ook nog eens sportief bezig. Wat wil je nog meer??

Handige tips

Het is wel handig om van tevoren te bedenken waar jullie allemaal naar toe willen. Een goed uitgestippelde route voorkomt een hoop onduidelijkheid onderweg op de fiets. En natuurlijk is het belangrijk om je fiets te checken voor vertrek. Misschien heb je nog een ‘gewone’ fiets en wil je een elektrische fiets kopen. Doe dit een paar weken voor dat de vakantie zal plaats vinden. Dit i.v.m. het wennen aan een elektrische fiets. Dit is namelijk echt wel even anders dan een normale fiets, en natuurlijk een stuk fijner. Wel is het belangrijk dat als je samen met iemand gaat dat diegene dan ook een elektrische fiets aanschaft, anders is het zo ongezellig. Zorg onderweg ook voor voldoende eten en drinken. Het is natuurlijk superleuk om tussendoor af en toe even bij een leuk picknick bankje te stoppen en daar even lekker wat te eten en te drinken. Zorg wel dat je dan een goede koeltas mee hebt en je eten niet zal bederven en je drinken niet warm wordt.

Fijne fietssteden

Het ligt natuurlijk aan je eigen voorkeur waar je wilt gaan fietsen maar hier zijn wat voorbeelden van fijne fietssteden in Nederland. Op nummer 1 vinden we de schattige Brabantse stad Oss. Met bijna 3 meter fietspad per persoon en 227 km totaal aan fietspaden kun je deze stad perfect verkennen op je fietsje. Ook worden er regelmatig fietstochten georganiseerd door de mooie bossen van Oss. Op een mooie tweede plaats komt Apeldoorn, met niets minder dan 466 km aan fietspad in de stad. Omdat Apeldoorn aan de rand van de Veluwe ligt, biedt de stad een perfecte combinatie tussen natuur en cultuur. En als laatste Leeuwarden. Leeuwarden heeft zo/n 227 km aan fietspad en heeft een prachtig historisch centrum waar je even kan bijkomen met wat lekkers te eten en drinken.