Mijn eerste klus als ZZP’er

Vorige zomer ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging. Ik ben nog bezig met mijn opleiding dus werkte tijdelijk als zelfstandige zonder personeel, een ZZP’er. Ik ben redelijk handig dus dit was voor mij een makkelijke manier om naast mijn studie bij te verdienen. Mijn eerste klus was voor een goede vriend van mij. Hij had een eigen kledingwinkel in een hele leuke straat in Wassenaar. De winkel zat aan het einde van de winkelstraat. Hierdoor was de klandizie minder goed dan deze kon zijn door de winkel. Op een gegeven moment kwam midden in de straat een winkelpand vrij en die vriend van mij besloot op met zijn winkel te gaan verhuizen. Echter moest er in het nieuwe pand nog veel verbouwd worden, dit was een mooie eerste klus voor mij.

Materialen en gereedschap

Het eerste wat ik moest regelen waren alle materialen die nodig waren voor de verbouwing. Na wat zoeken op het internet kwam ik erachter dat Bouwmaat.nl alles in huis heeft voor een zzp’er. Daarnaast is het online bestellen heel makkelijk en leveren ze de volgende werkdag. Hierdoor hoefde ik zelf geen aanhanger of vrachtwagen te huren om de materialen te vervoeren. Naast materialen had ik natuurlijk ook gereedschap nodig. Ik was immers net begonnen voor mijzelf dus ik had nog niet alles in huis voor deze klus. Ook het gereedschap kon ik eenvoudig online bestellen bij Bouwmaat. Omdat ik nog niet de financiële middelen had om al het gereedschap direct aan te schaffen koos ik ervoor om een gedeelte te huren voor enkele dagen. Hierdoor heb ik niet direct heel veel moeten investeren in mijn gereedschap. Voor een startende zzp’er is dit een ideale manier om toch elke klus aan te kunnen nemen.

Opening

Na de verbouwing volgde een grote opening van de nieuwe winkel. Hier ontving ik veel complimenten over de inrichting en het uiterlijk van de winkel. Ik haalde hier zelfs een paar nieuwe klussen uit. Tot op heden werk ik nog steeds als zzp’er en haal ik nog altijd mijn materialen en gereedschap bij Bouwmaat.