De beste mode voor mannen

Mode: het is niet de sterkste kant van elke man. Alle ditjes en datjes die erbij komen kijken, het gevoel voor kleuren en stijlen combineren, dat is over het algemeen toch meer voor de perfectionistische vrouw weggelegd. Mannen kijken simpelweg heel anders naar mode. Het gaat meer om efficiëntie, functionaliteit, comfort. Hierdoor zijn zelfs de outfits die vrouwen voor hun man uitkiezen vaak niet echt optimaal, omdat de man zich al snel oncomfortabel voelt en dit daarmee ook uitstraalt. 

Een man kan heel goed zelf zijn kleding samenstellen, zolang hij mooie merken leert kennen en enkele pijlers mee krijgt om op te letten. Dat drukt zich uiteindelijk uit in oprechtere kleding, die passen bij zijn persoonlijkheid en uitstralen wat hij wil uitstralen. Heb jij zin om eens te werken aan je gevoel voor mode? We zitten de komende paar weken nog allemaal thuis, dus misschien is dit wel het moment om jezelf op dat gebied te ontwikkelen!

Breid je kleurenpalet uit

Iets waar mannen vaak de mist in gaan is dat ze bang zijn voor kleur. Omdat dit vrouwelijk zou zijn, of te moeilijk combineren. Maar je hoeft niet helemaal overboord te gaan om toch wat kleur in je kledingkast te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan donkerblauw of olijfgroen – net iets interessanter dan grijs, zwart of wit, en toch ontzettend makkelijk te combineren. Maar ook een beetje rood kan op zijn tijd erg mooi zijn, zolang je dit op bijvoorbeeld een simpele spijkerbroek draagt. Speel eens met de kleuren die je al in je kledingkast hebt, kijk wat je mooi vind en breid daarop uit! Als je niet zeker bent van wat bij elkaar staat, kun je met een snelle google zoek eens kijken welke kleuren elkaar complementeren. Zo simpel is het, en je hebt er niet eens advies voor nodig!

Welke schoenen?

Een ander gebied wat in mannenmode lastig blijft is dat van schoenen. Er is simpelweg een veel kleinere markt dan voor vrouwen, omdat er zonder de mogelijkheid van hakken toch een stuk minder opties over blijven. Als je een man bent die normaal niet veel met mode bezig is, zal je al snel neigen naar makkelijke heren instappers: snel, eenvoudig, en comfortabel. En hier is helemaal niets mis mee, zolang je wel léuke instappers neemt! Het merk Rieker schoenen is dan echt iets voor jou. Makkelijke en comfortabele instappers voor mannen, maar dan met nét dat beetje extra design wat het modieus maakt.