Vakantie in Spanje

Vorig jaar zomer ben ik voor het eerst met mijn vriendin op vakantie geweest. Op dat moment waren we ongeveer anderhalf jaar samen, dus dit was een best spannende stap. Om het makkelijk te houden besloten we om een aantal hotels te boeken. We hielden allebei veel van kamperen, maar wilde ook graag dat onze eerste vakantie samen goed zou gaan. Ons eerste hotel zat midden in het centrum van een heel leuk plaatste genaamd Troyes, in Frankrijk. Ongeveer een half uur rijden van dit hotel af lag een groot meer. Ongeveer heel Troyes was hier in de zomer te vinden. Langs het gehele strand dat aan het meer lag waren parkeerplaatsen gemaakt. Aan het begin van het strand zat een haven met kleine zeilboten. Helemaal aan het eind van het strand lag een camping. Na een dag lekker zwemmen besloten mijn vriendin en ik om een kijkje te nemen op de camping. Het meer was leuk, maar we misten wel zoiets als glijbanen of het kennen van mensen. Deze camping bleek dat allemaal te hebben. De sfeer was erg goed, vooral omdat er toevallig net voor onze binnenkomst een concert van start was gegaan. Hier besloten mijn vriendin en ik dat onze volgende vakantie samen een camping vakantie werd.

Spanje

Frankrijk was ons erg goed bevallen, maar dezelfde plaats twee keer opzoeken was iets dat beide van ons niet snel zou doen. Hoe meer plekken, hoe meer avontuur was onze mening. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere plekken in Frankrijk te vinden, maar het eten van Spanje is wat ons het meeste trok. Na onze goede ervaring met het zien van de camping in Frankrijk gingen we hoopvol op zoeken naar zo’n lekkere plekje in Spanje.

Keuze

Twee campings bleken onze favoriet. Camping cala gogo en las dunas. Beide campings lagen in Costa Brava, het gebied dat mijn vriendin en ik graag wilde bezoeken. Cala gogo had een heel mooi zwembad, maar las dunas had gavere glijbanen. Omdat mijn vriendin en ik het grootste deel van onze vakantietijd bij het zwembad zijn was dit een heel belangrijk punt. Om deze reden won las dunas het ook van cala gogo. Helaas was het nog een paar weken wachten voordat onze vakantie begon. Mijn vriendin en ik konden nu al niet meer wachten om van de glijbanen af te gaan. En na een dag vol plezier aan te schuiven in een restaurant met heerlijk Spaans eten.