Keuze stress, welke gordijnen kies je?

Stress, omdat je niet weet welke gordijnen je moet kiezen is helemaal niet nodig. We begrijpen dat de keus in raamdecoratie tegenwoordig dusdanig groot is, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben het één en ander voor je uitgezocht en hopen dat we je daarmee een beetje kunnen helpen met je keuze.

Gordijnen
Als je het hebt over “gewoon” (over)gordijnen, dan kan je in principe ook nog vele kanten op. Als je echt praat over overgordijnen, dan berust die benaming op het feit dat deze gordijnen als het ware over een andere gordijnensoort, zoal vitrage hangt. Deze gordijnen worden over het algemeen gebruik voor je privacy en om het eventueel donkerder te maken. Dit soort gordijnen, zijn in vele soorten, stoffen, kleuren en designs te krijgen en worden op een manier gekozen, zodat het één geheel wordt met je interieur.

In-between
De Engelse benaming voor tussengordijnen is in-between. Wil je graag daglicht naar binnen hebben, maar toch je privacy behouden, dan kan je denken aan in-between gordijnen. Deze gordijnen zijn gemaakt van een dikkere stof dan vitrage, maar weer dunner dan overgordijnen. Hiermee creëer je een bepaalde privacy, waardoor je wel naar buiten kan kijken, maar naar binnen kijken is zo goed als niet mogelijk. Omdat deze gordijnen een stuk dunner zijn dan overgordijnen maar behoud je ook voldoende lichtinval.

Vitrage
De ideale combinatie met een paar mooie overgordijnen. Vitrage, heeft vandaag de dag geen enkel doel en omdat de stof is veel dunner dan de in-between, heb je zo goed als geen privacy. Vitrage is eigenlijk alleen bedoeld als decoratie.

Plissé gordijnen
Duettes worden ze ook wel genoemd. Omdat je dit gordijn zowel naar boven als naar beneden kan bewegen, is dit gordijn veel speelser dan een rolgordijn, of vouwgordijn. Ze zijn ideaal voor ruimtes die aan een zichtkant ligt. Heb je geen zin in inkijk, dan kan je het gordijn dicht doen voor wat privacy. Dit hoeft dan niet in zijn geheel want je kan bijvoorbeeld het bovenste deel open laten, zodat je nog steeds van het daglicht kan genieten.