Virtual reality inzetten voor onboarding

Je wilt je nieuwe werknemer zich zo snel mogelijk thuis laten voelen. Het is handig dat hij of zij snel kennismaakt met jouw werkwijze, met collega’s en met de visie van je organisatie. Met slimme onboarding is dat heel goed mogelijk. Daarvoor zijn er tegenwoordig allerlei handige oplossingen voor onboarding, zoals apps en software. Maar als je nog een stap verder wilt gaan kies je voor virtual reality inzetten voor onboarding. Welke voordelen heeft dat? Virtual reality inzetten voor onboarding geeft je nieuwe werknemer een unieke, levensechte ervaring. Hij of zij kan op originele wijze kennismaken met je organisatie en zelfs opdrachten uitvoeren via VR. Het mooie is dat een bedrijf dat gespecialiseerd is in VR-ervaringen een omgeving kan creëren die precies past bij jouw bedrijf. Zo kun je een VR-omgeving laten maken die sterk lijkt op jouw kantoor of werkomgeving, waarin je elke nieuwe werknemer voortaan wegwijs kunt maken. In de meest simpele variant geeft de VR-bril je nieuwe werknemer een rondleiding door het pand. Ondertussen krijgt de werknemer informatie over het bedrijf. Maar het wordt nog beter als je kiest voor een semi-interactieve of interactieve ervaring, waarbij de werknemer zelf acties moet uitvoeren of vragen moet beantwoorden. Bij onboarding kun je dus direct aan de slag met bepaalde vaardigheden of kennis, op een interactieve en speelse manier. Je nieuwe werknemer is direct geboeid en zal de nieuwe omgeving snel leren kennen. Natuurlijk kun je deze manier van onboarding aanvullen met een kennismaking met collega’s, trainingen en andere zaken die bij jouw organisatie passen.

Pico virtual reality bril

Natuurlijk heb je voor virtual reality inzetten voor onboarding ook een VR-bril nodig. Als je een VR-omgeving laat maken voor onboarding zal het bedrijf waar je dat laat doen je ook voorzien van een VR-bril. Als je kiest voor virtual reality inzetten voor onboarding kun je het hele proces, van het ontwerp van de omgeving tot het eindresultaat, helemaal overlaten aan de experts. Uiteraard kun je ook zelf een VR-bril kopen, zoals de Pico virtual reality bril. Er is een groot aantal VR-brillen op de markt, maar de pico virtual reality bril is een van de betere opties.

Waarvoor kun je VR inzetten?

VR-brillen worden steeds vaker ingezet voor onboarding. Nieuwe werknemers onthouden informatie die ze via een VR-bril krijgen namelijk twee keer zo snel in vergelijking met andere communicatiemiddelen. Je kunt nog veel verder gaan dan virtual reality inzetten voor onboarding. Zo zijn er bedrijven die hun werknemers actief trainen of examens afnemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die moeten werken volgens bepaalde veiligheidsvoorschriften. Door hen met een VR-bril te trainen en bepaalde handelingen uit te laten voeren volgens protocol, kun je hen snel en vakkundig opleiden