vloerlampen

Hoe maak je je huis sfeervol?

Verhuizen is een hele klus. Zeker als je voor het eerst op jezelf gaat of gaat samenwonen en nieuwe spullen moet hebben. Een inrichting uitkiezen die bij jou past én binnen je budget past. Het is niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk is natuurlijk alles wel te koop. Desnoods na ietsje langer door sparen krijg je alle meubels en muurverf en vloeren die je wil. Maar sfeer is iets wat vaak vergeten wordt na een verhuizing. Omdat je nog moet wennen aan de nieuwe ruimte valt het je niet op, want je hebt hem zelf stapje voor stapje bij elkaar zien komen. Het voelt alsof er iets mist, een beetje karakter, gezelligheid, warmte. Alsof er echt geleefd wordt! Maar hoe maak je een ruimte nou écht sfeervol?

Sfeerlicht maken is essentieel

Belangrijk maar toch vaak vergeten: sfeer maak je hoofdzakelijk door middel van licht. Hoe leuk je kamer er ook uit ziet straks met je nieuwe meubels, als er een tl-buis boven hangt ziet het er niet uit als een ruimte waar je in zou willen wonen. Maak een ruimte sfeervol door het licht uit de juiste hoeken te laten komen. Geen hanglamp boven de bang waar je er direct inkijkt maar een spotje die je in een richting kan plaatsen, mooie staande vloerlampen in een hoek die lager wat warm licht brengt. Een kaarsje op tafel of bovenop een kastje. Van dat soort kleine lichtbronnen die samenkomen als geheel moet je het hebben om een ruimte écht sfeervol te maken!

Planten voegen leven toe aan je interieur

Als je zelfs na wat decoratie en sfeerlicht vindt dat een kamer nog niet helemaal ‘af’ is, hebben wij waarschijnlijk het antwoord op het probleem: er is nog geen groen! Een grote kamerplant of een leuk bloempje op tafel voegt een beetje leven toe, en daarmee gezelligheid en warmte. Zelf heb ik laatst op de markt een mooi grote palm gevonden. Ik zocht er een mooie grote pot bij uit die bij mijn net gecreëerde interieur paste en voilà, de hele ruimte leek ineens samen te zijn gekomen. Dat gaf me ook weer nieuwe inzichten voor extra decoraties, zoals een plankje aan de muur waar nog een plantje op kan staan of de kaarsen net anders arrangeren. Planten voegen natuurlijke vormen toe die functionele meubels nooit kunnen bereiken. En we zijn nou eenmaal geprogrammeerd om omgeven te zijn door de natuur!