Zo maak je jouw tuin herfst-ready!

Voor velen is de zomer hét seizoen om lekker in de tuin te werken, omdat je er door het mooie weer ook steeds in wil zitten en lekker genieten van het zonnetje met een koud drankje. Heerlijk is dat – maar niet voor iedereen! Ben jij iemand die eigenlijk veel meer houdt van de koudere maanden? En dan niet om lekker knus binnen te zitten met wat chocomel, maar ook echt om buiten de kou te voelen? Ik heb dit zelf ook altijd gehad. Die koude lucht op je neus voelt op zo’n bijzondere manier verfrissend, heerlijk vind ik dat! Nou willen we natuurlijk niet zeggen dat je als het buiten vriest lekker in de tuin moet gaan zitten. Maar eerst staat de herfst nog voor de deur – en dan kan je het buiten toch nog heerlijk knus maken!

Denk aan de plantjes

Bij een herfst-klare tuin horen natuurlijk vooral de planten. Zorg dat je snoeit wat gesnoeid moet worden, dat alles voldoende water krijgt in weken dat het minder regent, enzovoort. De regen, vooral als deze in de herfst soms wordt afgewisseld met wat lichte zonneschijn, kan ervoor zorgen dat planten enorm gaan groeien. Zorg dus dat ze voldoende ruimte hebben en alles er netjes bij staat! Maar let op: misschien geniet jij wel van de kou, maar voor sommige planten is dat niet het geval. Sommigen zijn zelfs handig om naar binnen te halen als het echt heel koud wordt!

Gezelligheid

Dan natuurlijk jouw favoriete deel aan de herfst-klare tuin: een lekker plekje om te zitten. Berg je tuinmeubelen dus nog niet op, want met een dekentje over je heen kun je ook in de herfst gewoon heerlijk buiten zitten. Misschien wil je na het opgebruiken in de zomer juist wel mooie nieuwe tuinmeubelen kopen. Wij zeggen: gewoon voor gaan! Je kan ze met hoezen beschermen op de echt heftige regen dagen, en zolang het droog is kun je gewoon een lekkere dikke trui aan doen en toch nog heerlijk buiten zitten.

Maak de boel extra herfstig en gezellig door leuke versieringen op te hangen. Zet wat pompoenen neer, die gaan vanzelf mooi kleuren bij de vallende blaadjes. Hang mooie lichtjes op, want het wordt natuurlijk ook steeds vroeger donker. Zo maak je een echt herfstige sfeer die zelfs de grootste zomer-fanaten overtuigt van een lekker koud avondje op jouw terras. Geen ijsjes meer erbij maar gewoon een lekker kopje thee, koffie of chocomel en een taartje. Steek een vuurkorf aan en je hebt een heerlijk gezellige herfstavond!